( ... товарів )

ПП «Абсолют Центр»: обладнання для свинокомплексів, свиноферм, свиноводства та тваринництва

АБСОЛЮТ ЦЕНТР: Головна » Статті » ІСТОРІЯ » Чому свинарство?
УкраїнськаРусский
Неділя, 19 лист. 2017
купить семена конопли

Чому люди все частіше займаються свинарством?

Оцініть матеріал
(3 голосів)

vyrПричина вирощування свиней не тільки в тому, що свинина – це важливий продукт харчування, що має хороші кулінарні властивості, поживну цінність і прекрасні смакові якості.

Свинарство завжди було економічно вигідною та високоприбуткової галуззю. Це значною мірою визначено важливими біологічними особливостями свиней, якими вони вигідно відрізняються від інших видів сільськогосподарських тварин. Всі сучасні технології засновані на максимальному використанні біологічних особливостей тварин з метою досягнення максимального економічного результату і збільшення виробництва м'яса.

Найважливіші особливості – багатоплідність, хороші материнські якості свиноматок, порівняно короткий термін супоросності, низькі витрати кормів на 1 кг приросту ваги, широкі адаптаційні можливості тварин та ін.

Одна з головних біологічних особливостей – висока багатоплідність (свині більшості сучасних порід приносять 10-12 і більше поросят за опорос) у поєднанні з поліестрічністю (статеві цикли у самок регулярно повторюються протягом кожних 18-21 днів) і порівняно невеликою тривалістю вагітності (112-116 діб) складають міцну природну основу ефективного вирощування.

Кожна свиноматка в змозі народжувати щорічно 24-26 поросят. При правильному вирощуванні поросят і відгодівлі приплід однієї свиноматки може дати загальний приріст 1,5-2 т живої маси в рік. Таку річну надбавку навряд чи можна отримати від самки будь-яких інших домашніх тварин.

Іншою важливою особливістю є висока швидкість росту свиней. За інтенсивністю цього процесу зі свинями не можуть зрівнятися ніякі інші домашні тварини. Інтенсивність росту свиней після народження в 15-20 разів більше, ніж у тварин інших видів. Жива маса дорослих свиней в порівнянні з новонародженими збільшується більш ніж в 200 разів, у той час як корів, овець і коней – тільки в 10-15 разів. Завдяки такій особливості росту свині можуть давати середньодобовий приріст живої маси на відгодівлі до 1000 гр, і досягати живої маси 100 кг приблизно в 5-місячному віці.

 

Видова особливість росту

Вид

Тварин

Жива маса, кг.

Кратність збільшення живої маси в постембріональний період

новонародженні

дорослі

Коні

50

500

10

Велика рогата худоба

35

500

14,2

Вівці

4

40

10

Свині

1,2

250

208

 

Свині характеризуються високою конверсією корму – здатністю перетворювати корм на м'ясо. По витраті корму на 1 кг приросту живої маси свині поступаються тільки курчатам-бройлерам. При інтенсивній відгодівлі коефіцієнт конверсії дорівнює 2,8-3,1.

Свинина має виключно високі біологічні та поживні властивості. У м'язової тканини міститься до 32 мг /% найважливішої амінокислоти – лізину, відповідальної за синтез білка в організмі людини. У свинячому салі міститься велика кількість ненасичених жирних кислот, рівень вмісту лінолевої кислоти (вітамін F) доходить до 11% або в 5-6 разів вище, ніж в жирі великої рогатої худоби. Лінолева кислота є компонентом клітинних мембран і підтримує функціональну цілісність клітинних оболонок. Вона є попередником цілого ряду біологічно активних речовин, впливає на багато обмінних процесів в організмі людини.

Чи вигідне свинарство?

Виробництво продуктів харчування, особливо м’яса, в різних країнах світу завжди було й залишається одним із пріоритетних напрямків розвитку сільського господарства. Свинина є основою світового м’ясного балансу, на неї припадає нині близько 39% валового виробництва м’яса, а в деяких країнах — майже 60–80% загального виробництва.

В Україні за останні кілька років намітилась тенденція до збільшення інвестицій у свинарство, але ціни на свинину на внутрішньому ринку поки що перевищують європейські на 30–50%. Один із можливих шляхів здешевлення виробництва – впровадження ресурсо- та енергоощадних технологій. Це, окрім зниження собівартості свинини, посприяє підвищенню її якості, конкурентоспроможності й водночас зменшить негативний вплив на довкілля.

Енергоощадні технології дають можливість зменшити витрати на виробництво 1 ц свинини: електроенергії – на 19%, коштів на оплату праці – на 2%. Зменшення собівартості продукції становить 6,7%.

Таким чином, перераховані видові особливості свиней створюють гарний природний фундамент для інтенсивного промислового свинарства. Сучасні технології та обладнання для вирощування свиней дозволяють оптимально використовувати ці природні якості.

джерело: www.agrotex.com.ua

Детальніше в цій категорії: Коротка історія розвитку свинарства »

Онлайн-консультація

Онлайн-консультація

Графік роботи

понеділок-п'ятниця: з 900 до 1700
субота, неділя: вихідний

Центральний офіс

м.Львів, 79040
вул.Конюшинна,6
+38 (032) 261 13 36

Спілкуйтесь з нами в мережі

Описи і фотографії товарів належать приватному підприємству «Абсолют центр». Будь-яке цитування та передрук при обов'язковому розміщенні посилання на сайт ABSOLUT.LVIV.UA.