( ... товарів )

ПП «Абсолют Центр»: обладнання для свинокомплексів, свиноферм, свиноводства та тваринництва

АБСОЛЮТ ЦЕНТР: Головна » Статті
УкраїнськаРусский
Вівторок, 12 груд. 2017
http://эдемсалон.рф/ готовый сайт салона красоты.
Статті

Статті (8)

Четвер, 03 Листопад 2011, 11:40

Система вентиляції свинарників

Опубліковано в Статті
K2_WRITTEN_BY_MALE absolut

ventsys

Створюючи вентиляційну систему, необхідно враховувати такі фактории: температура і вологість повітря, створення сприятливого руху потоку повітряних мас для опалення або охолодження приміщення. Для різних груп свиней ці фактори відрізняються.

Існує кілька типів систем вентиляції:

 

Вентиляція, розташована на даху

Принцип роботи заснований на використанні сили вітру, що дозволяє суттєво заощадити на електроенергії. Притічні клапани встановлюють або по обидва боки свинарника, або на покрівельному гребені, при цьому не використовують вентилятори. Саме притічні клапани і забезпечують вентиляцію у приміщенні.

 

Поперечна вентиляція

Принцип роботи заснований на використанні природної вентиляції. Сила вітру є основним джерелом для роботи системи, але у випадку, якщо недостатньо швидкості та напрямку вітру, включають вентилятори. Ця технологя є енергозберігаючою.

Можливий перехід на примусову вентиляцію при незадовільних параметрах мікроклімату. Для того, щоб зберегти основні параметри мікроклімату на потрібному рівні, всі вікна з боку вентиляторів закривають і підключають торцеві вентилятори додатково до основних. Торцеві вентилятори збільшують швидкість руху повітряних мас відповідно до характеристик повітря, що подається.

 

Поперечна комбінована вентиляція

Принцип роботи також заснований на використанні сили вітру. Для економії електроенергії є можливість включення вентиляторів, що працюють за збереженими параметрами мікроклімату, вручну. Для переходу в режим примусової вентиляції закривають штори з боку вентиляторів, після чого включають вентилятори більшої або меншої потужності (за бажанням).

 

Дифузна вентиляція

Принцип роботи заснований на природній вентиляції. Включення примусової вентиляції здійснюють за рахунок встановлення бокових вікон в необхідному положенні та включення витяжних вентиляторів. В результаті можна досягнути бажаних параметрів мікроклімату.

 

Тунельна вентиляція

Функціонує на базі природної вентиляції, використовуючи силу вітру, коли умови (напрямок і швидкість) адекватні – вентилятори залишають відключеними, що дозволяє значно економити електроенергію. Коли, за умов економії енергії, бажані параметри мікроклімату не зберігаються, є можливість перейти на форсований режим "Тунель". У такому разі всі бічні вікна закривають, поетапно включають вентилятори великої потужності, досягаючи таким чином оптимального охолодження по всьому об'єму приміщення.

джерело: www.agrotorg.net

Четвер, 03 Листопад 2011, 11:33

Система обігріву та опалення свинарника

Опубліковано в Статті
K2_WRITTEN_BY_MALE absolut

heatingДля досягнення високої ефективності утримання свиней необхідно забезпечити оптимальні для них кліматичні умови. Важливою складовою є підтримка тепло-вологісних характеристик повітря в свинарнику. Оптимальною температурою для свиней є така, при якій вони не витрачають великої кількості енергії для підтримки температури свого тіла (для свиноматки 18-20°С, а для маленьких поросят 27-30°С). Утримання свиней в холодних приміщеннях призводить до підвищених витрат корму, натомість у занадто теплому приміщенні призводить до зниження апетиту і втрати маси.

Сьогодні існує декілька систем обігріву й опалювання свинарника. За їх допомогою можливо створити оптимальну температуру для різних груп свиней. Самим економічним і ефективним є обігрів свинарника, який працює шляхом прямого спалювання палива.

 

Повітряні теплогенератори

Принцип роботи заснований на спалюванні палива. Приміщення обігрівається за рахунок підвищеної циркуляції повітряних мас. Цю технологію слід застосовувати тільки для опалення приміщень, в яких містять свиней для відгодівлі, кнурів, супоросних свиноматок. Цей тип опалення не підходить для відділень зы щойно народженими та маленькими поросятами, тому що створює підвищений рух повітря, що є шкідливим для них.

 

Інфрачервоні випромінювачі

Використовують для відділення дорослих поросят. Робота системи заснована на газі, що згоряє всередині циліндра та виділяє тепло при горінні. Далі за допомогою спеціального відбивача проводиться локальний обігрів. Відбивачі рекомендовано встановлювати біля годівниць, що сприяє частішому підходу поросят до них і їх інтенсивному росту. Перегрів випромінювача контролює автоматична система. Загалом інфрачервоні випромінювачі досить прості в експлуатації, а очищення всієї системи проводиться 1 раз у три тижні.

 

Інфрачервоний обігрівач

Використовують для обігріву поросят з перших днів життя та під час першого місяця вигодовування, оскільки важливо, щоб у них не знижувалася температура тіла. В основу роботи закладений принцип сонячного випромінювання. Розподіл тепла відбувається рівномірно, потужність обігріву регулюється від 10% до 100%. Перевага цього обігрівача в тому, що його можна мити водою зовні і всередині. Найкращий обігрів забезпечують дві поверхні у формі конусів (2 обігрівача в одному). Разом з ним рекомендується використовувати теплі підлоги. В результаті тепло транспортується безпосередньо в робочу зону і в необхідній кількості.

 

Теплі підлоги

Для маленьких поросят велике значення має утеплення підлоги. Забезпечити теплі підлоги можна за допомогою спеціальних нагрівальних панелей. Ці панелі бувають електричні або водяні.

 

Опалювальні труби

Зручний спосіб обігріву свинарника, не вимагає високих енерговитрат і професійного обслуговування, натомість віддає максимальну кількість тепла. Опалювальні труби використовують для обігріву коридорів, відділень для опоросу. Є можливість установки такої системи в бетонні підлоги на невелику глибину.

 

Повітряний обігрівач. Теплова гармата

Працює на основі атмосферного пальника, має вбудований змішувач і електронний вмикач, які полегшують процес горіння і збільшують ефективність утворення тепла.

джерело: www.agrotorg.net

Четвер, 03 Листопад 2011, 10:55

Система подачі питної води

Опубліковано в Статті
K2_WRITTEN_BY_MALE absolut

waterОдним з важливих «поживних елементів» в раціоні свиней є вода. Свині споживають багато води: як правило, їм необхідно 2,5 літра води на кожний кг споживаного сухого корму. Крім цього, підвищена потреба у воді виникає в період полювання, і це часто призводить до додаткового споживання питної води в обсязі 2 літри на день.


Система напування містить у собі такі підсистеми:

  • Вузол водопідготовки, в який входять – лічильник витрат води, медікатор «Dosatron», два фільтри для механічного очищення води, манометри та запірна арматура.
  • Система водовідведення по свинарнику, з можливістю регулювання тиску води в системі. Клапан регулятора рівня води спеціально спроектований так, щоб утримувати встановлений рівень води в поїлках. Величезна перевага клапана – відсутність руху елементів клапана.
  • Соскові або чашкові поїлки. Соскові поїлки прості у використанні, економічні, а головне – гігієнічні. Великий асортимент поїлок і комплектуючих до них дозволяє задовольнити всі побажання та потреби свинарських господарств. Чашкові поїлки дозволяють знизити втрати води, до того ж вони добре сприймаються тваринами. Особливо добре вони підходять для поросят. Поросята бачать воду і з перших днів життя звикають до таких поїлок.

джерело: www.agro.su

Четвер, 03 Листопад 2011, 10:45

Кастрація свиней

Опубліковано в Статті
K2_WRITTEN_BY_MALE absolut

Причини кастрації

castrУ Північній Америці обов'язково каструють усіх свиней, залишаючи лише декількох самців для подальшого племінного запліднення. В основному кастрацію проводять з двох причин. Перша – поведінка. До моменту статевого дозрівання і досягнення великих розмірів, кнури починають вести себе агресивно по відношенню один до одного, і впоратися з ними набагато важче, ніж з кнурами приблизно того ж віку. Друга, важливіша причина, полягає в тому, що некастровані кнури у віці статевого дозрівання (при вазі понад 100 кг) виділяють неприємний запах, який не зникає після забою свиней і просочує м'ясо наскрізь.

Неприємний запах пов'язаний з гормонами, що виробляють залози кнура: андростенон і skatole. Андростенон – стероїд, що утворюється в семенниках кнура та концентрується в слинних залозах, де перетворюється у феромон. Феромон приваблює свинок і свиноматок в процесі запліднення. Андростенон також відкладається в жирових тканинах кнура, і «вивільняється» при високій температурі в процесі приготування свинини, тому м'ясо починає неприємно пахнути. Skatole – гормон, що виробляється бактеріями в задній кишці кнура. Він всмоктується в стінки кишківника і проникає в кров, потім перетворюється в печінці та виділяється в жирову тканину.

Процедура кастрації

Американська Асоціація Ветеринарів (ААВ) вважає, що кастрація дійсно допомагає контролювати агресію кнурів і рекомендує проводити процедуру кастрації за 5 днів до відлучення поросят, щоб загоєння відбулося до переведення поросят на окремий майданчик. Фахівці ААВ також стверджують, якщо каструвати порося старше 28 днів, то необхідно застосовувати анестезію, а саму операцію повинен проводити хірург.

Твердження про переваги ранної кастрації поросят має наукове обгрунтування. Експерименти показали, що 2-х тижневі поросята в процесі кастрації проявляють менше ознак болю, ніж 7-тижневі поросята. У результаті іншого дослідження з'ясувалося, що поросята-сосуни, кастровані у віці 1 дня до відлучення, росли повільніше, ніж кастровані на 14 день. Це означає, що дуже рання кастрація призводить до збою в період лактації. Всі ці дослідження підкріплені практикою фермерів і технічних працівників господарств. В результаті доведено, що каструвати поросят найкраще у віці 4-14 днів. Кастрація після 3-го дня дозволяє поросятам вже отримати певну дозу молозива і звикнути з «розкладом» годування. Також працівники ферми можуть швидко ідентифікувати поросят, схильних до пахової грижі.

Переваги ранньої кастрації в тому, що порося менше пручається, відчуває менше болю, а кровотеча після процедури не така сильна. Рано кастровані поросята будуть мати можливість отримувати антитіла з молозивом свиноматки, що знизить ризик виникнення інфекції до відлучення. Кастрацію маленьких поросят здатна здійснити одна людина без помічників. Найбільш важливий аспект проведення кастрації – досвід і навички людини, що проводить операцію. Процедурі кастрації повинні навчати ветеринарів і інших фахівців в галузі свинарства.

джерело: www.agro.su

 

Четвер, 03 Листопад 2011, 09:59

Підгодовування поросят

Опубліковано в Статті
K2_WRITTEN_BY_MALE absolut

Як і коли підгодовувати поросят?

У Казанському університеті (США) тестували три різні методи для підгодовування поросят сухим кормом в боксі опоросу. У цьому експерименті для годування поросят були застосовані: довга годівниця з нержавіючої сталі і дві різних по величині круглих годівниці.

korm

До того ж при годуванні без ємності або за допомогою довгої годівниці більше корму витрачається даремно: поросята просто викидали його з годівниці. Після того, як вибрали найкращий варіант годівниці, його тестували, з якого моменту має сенс починати підгодовування поросят сухим престартером. Для цього спостерігали за поросятами від 54 свиноматок. Годування в різних групах проводилися починаючи з 7, 14 і 18 дня від народження поросят.

 

Найважливіші результати цього експерименту:

Вага поросят, яких підгодовували починаючи з 7 дня після народження, виявилася стабільно на 0,18 кг більше, ніж у поросят в обох інших групах. За допомогою регулярних перевірок гною вдалося встановити, які поросята добре засвоювали сухий корм. З групи поросят, яким давався додатковий сухий корм з 7 дня після народження 80% добре засвоювали його. У двох інших групах (з 14 дня і з 18 дня) тільки у 70% поросят цей корм добре засвоювався. Висновок: у зв'язку з явним кращим розвитком і звиканням поросят до додаткового сухого корму рекомендовано раннє підгодовування поросят у цей період. Слід також поспостерігати розвиток поросят в період дорощування, щоб прийняти правильне з економічної точки зору рішення про початок підгодовування.

джерело: www.agrotex.com.ua

 

Четвер, 03 Листопад 2011, 09:12

Вирощування і відгодівля поросят

Опубліковано в Статті
K2_WRITTEN_BY_MALE absolut

nicepigПерші 2 тижні поросята харчуються виключно молоком свиноматки. За умов нормального харчування в перший місяць життя жива вага поросяти повинна збільшитися в 5 разів. Починаючи з 10-15-денного віку поросятам одного молока матері вже не вистачає, у зв'язку з цим окрім молока свиноматки поросятам необхідно давати додаткову підгодівлю. Дуже велике значення для продуктивного вирощування поросят має якомога раннє привчання їх до підгодівлі якраз в той час, коли вони ще харчуються виключно від свиноматки. У поросят дуже маленький шлунок, і тому їх слід годувати маленькими порціями, але дуже часто, як мінімум 8 разів на день.

 

Підгодівля поросят

Корма:

З якого дня

Вода кип'ячена охолоджена, мінеральні корма

3-го

Молоко коров'яче, підсмажене зерно

5-го

Кисіль вівсяний, каші

8-го

Бобове сіно, труха

10-го

Соковиті корма:

Морква

10-го

Буряк

20-го

Бульба

25-го

Зелена трава

12 - 15-го

 

nicepig2В маленькі коритця висипають сухі корми, які щодня оновлюють. Мінеральні добавки і воду теж тримають у спеціальних коритцях, але так, щоб свиноматка не могла їх дістатися. Для молочних поросят в якості мінеральних добавок найкраще підійдуть деревне вугілля, дерен (заготовлений з осені) і червона глина. Після того, як поросята звикнуть до води і мінеральних добавок, на тому ж місці встановлюють коритце з киселем, кашею, молоком. Усі корми повинні бути виключно свіжими, оскільки маленькі поросята надзвичайно сприйнятливі до різного роду захворювань шлунка.

Коли приходить час давати поросятам коренеплоди, їх спочатку необхідно подрібнювати на тертці, а трохи пізніше дрібно нарізати. Картоплю дають вареною та охолодженою в суміші з концентратами, а в перші дні – очищеною і ретельно розтертою.

Особливо люблять поросята картопляне пюре, змішане з молоком. Щоправда, варто врахувати, що цей корм досить швидко закисає, так що готувати його слід потроху і залишати в годівниці не довше ніж на 15 хвилин, після чого годівницю добре миють, а залишки віддають дорослій тварині.

 

джерело: www.agrovektor.com

 

Понеділок, 31 Жовтень 2011, 23:40

Чому люди все частіше займаються свинарством?

Опубліковано в Статті
K2_WRITTEN_BY_MALE absolut

vyrПричина вирощування свиней не тільки в тому, що свинина – це важливий продукт харчування, що має хороші кулінарні властивості, поживну цінність і прекрасні смакові якості.

Свинарство завжди було економічно вигідною та високоприбуткової галуззю. Це значною мірою визначено важливими біологічними особливостями свиней, якими вони вигідно відрізняються від інших видів сільськогосподарських тварин. Всі сучасні технології засновані на максимальному використанні біологічних особливостей тварин з метою досягнення максимального економічного результату і збільшення виробництва м'яса.

Найважливіші особливості – багатоплідність, хороші материнські якості свиноматок, порівняно короткий термін супоросності, низькі витрати кормів на 1 кг приросту ваги, широкі адаптаційні можливості тварин та ін.

Одна з головних біологічних особливостей – висока багатоплідність (свині більшості сучасних порід приносять 10-12 і більше поросят за опорос) у поєднанні з поліестрічністю (статеві цикли у самок регулярно повторюються протягом кожних 18-21 днів) і порівняно невеликою тривалістю вагітності (112-116 діб) складають міцну природну основу ефективного вирощування.

Кожна свиноматка в змозі народжувати щорічно 24-26 поросят. При правильному вирощуванні поросят і відгодівлі приплід однієї свиноматки може дати загальний приріст 1,5-2 т живої маси в рік. Таку річну надбавку навряд чи можна отримати від самки будь-яких інших домашніх тварин.

Іншою важливою особливістю є висока швидкість росту свиней. За інтенсивністю цього процесу зі свинями не можуть зрівнятися ніякі інші домашні тварини. Інтенсивність росту свиней після народження в 15-20 разів більше, ніж у тварин інших видів. Жива маса дорослих свиней в порівнянні з новонародженими збільшується більш ніж в 200 разів, у той час як корів, овець і коней – тільки в 10-15 разів. Завдяки такій особливості росту свині можуть давати середньодобовий приріст живої маси на відгодівлі до 1000 гр, і досягати живої маси 100 кг приблизно в 5-місячному віці.

 

Видова особливість росту

Вид

Тварин

Жива маса, кг.

Кратність збільшення живої маси в постембріональний період

новонародженні

дорослі

Коні

50

500

10

Велика рогата худоба

35

500

14,2

Вівці

4

40

10

Свині

1,2

250

208

 

Свині характеризуються високою конверсією корму – здатністю перетворювати корм на м'ясо. По витраті корму на 1 кг приросту живої маси свині поступаються тільки курчатам-бройлерам. При інтенсивній відгодівлі коефіцієнт конверсії дорівнює 2,8-3,1.

Свинина має виключно високі біологічні та поживні властивості. У м'язової тканини міститься до 32 мг /% найважливішої амінокислоти – лізину, відповідальної за синтез білка в організмі людини. У свинячому салі міститься велика кількість ненасичених жирних кислот, рівень вмісту лінолевої кислоти (вітамін F) доходить до 11% або в 5-6 разів вище, ніж в жирі великої рогатої худоби. Лінолева кислота є компонентом клітинних мембран і підтримує функціональну цілісність клітинних оболонок. Вона є попередником цілого ряду біологічно активних речовин, впливає на багато обмінних процесів в організмі людини.

Чи вигідне свинарство?

Виробництво продуктів харчування, особливо м’яса, в різних країнах світу завжди було й залишається одним із пріоритетних напрямків розвитку сільського господарства. Свинина є основою світового м’ясного балансу, на неї припадає нині близько 39% валового виробництва м’яса, а в деяких країнах — майже 60–80% загального виробництва.

В Україні за останні кілька років намітилась тенденція до збільшення інвестицій у свинарство, але ціни на свинину на внутрішньому ринку поки що перевищують європейські на 30–50%. Один із можливих шляхів здешевлення виробництва – впровадження ресурсо- та енергоощадних технологій. Це, окрім зниження собівартості свинини, посприяє підвищенню її якості, конкурентоспроможності й водночас зменшить негативний вплив на довкілля.

Енергоощадні технології дають можливість зменшити витрати на виробництво 1 ц свинини: електроенергії – на 19%, коштів на оплату праці – на 2%. Зменшення собівартості продукції становить 6,7%.

Таким чином, перераховані видові особливості свиней створюють гарний природний фундамент для інтенсивного промислового свинарства. Сучасні технології та обладнання для вирощування свиней дозволяють оптимально використовувати ці природні якості.

джерело: www.agrotex.com.ua

Понеділок, 31 Жовтень 2011, 23:03

Коротка історія розвитку свинарства

Опубліковано в Статті
K2_WRITTEN_BY_MALE absolut

Свині були для людей корисними тваринами з прадавніх часів. На думку вчених вже близько 6000 років тому свиней використовували в господарстві, але їм не надавали великого значення як цінному джерелу м'яса. У стародавньому Єгипті тільки найбідніші жителі використовували м'ясо свиней в їжу. Переважно свині втоптували в землю свежепосеяне насіння сільськогосподарських рослин. Напевно, через їхню поведінку, зневажливе ставлення до цих тварин переносили навіть на людей. Наприклад, пастухам свиней в Єгипті було заборонено навіть заходити до храмів.

Зовсім по-іншому цінували свиней древні греки та римляни. Саме вони, згідно з історичними описами, почали застосовувати і розвивати особливі методи й правила утримання і вирощування свиней та започаткували свинарство як таке. Римський вчитель Фарро описує, що близько 100 р. до н.е. свиней утримували великими стадами, вони випасалися на відкритих територіях, і були привчені виходити і заходити в загони по сигналу сурми пастуха. Римський історик Пліній-старший описує, що вища римська знать використовувала в їжу особливо смачне м'ясо свиней, яких спеціально привозили в Рим із Сардинії.

Інші народи, наприклад галлійці та германці, також цінували м'ясо свиней. Згідно з історичними описами, у володінні Карла Великого перебували від 300 до 600 свиней, яких утримували і відгодовували в довколишніх лісах. Проте з часом у зв'язку з сильним знищенням лісів в Європі та зменшенням кількості природного корму загальне поголів'я свиней значно скоротилося, і свинарство занепало. Тільки з початком промислової революції, в 18-19 столітті промислове утримання свиней знову набуло значення. Збільшений і концентрований (у великих містах) попит на м'ясо і жир потребував зовсім іншого підходу до утримання свиней. Тварин більше не тримали стадами в лісах, їх утримували селяни в загонах недалеко від великих міст або ж свині жили як домашні тварини на задніх дворах селянських угідь. Свиней цінували як корисних поглиначів садових і домашніх харчових відходів. При цьому вони часто були джерелом невеликого додаткового доходу, і давали своїм господарям м'ясо, ковбасу і сало, а часто саме свиня була гарантією, що родина не помре від голодної смерті.

Зі зростанням життєвих стандартів, змінилися і потреби, і кількість населення. Прогрес у сільському господарстві дав змогу утримувати все більшу кількість тварин на відносно невеликій території.

Перші успішні кроки в цілеспрямованому свинарстві зробили в 18 столітті англійці. Вони почали продуману селективну роботу і розробили основні правила інтенсивного свинарства. В умовах сприятливого м'якого клімату англійці схрестили місцеві породи свиней зі свинями зі Східної Азії та із Середземномор'я. У результаті такої селекції виникла швидкозростаюча, плодюча порода англійського Ландрасса, яка послужила основою для подальшого виведення всіх європейських порід свиней.

Застосовуючи методи цілеспрямованої селекції, людина постійно працювала над зміною природних якостей цієї тварини з метою поліпшення виробничих показників, підвищення економічної ефективності свинарства. Таким чином, вдалося навіть змінити зовнішній вигляд і будову тіла свині - воно стало менш сальне і більш витягнуте.

Зміна будови тіла свині в результаті цілеспрямованої селекції.

Особливістю свиней як виду тварин є наявність відносно невеликого вибору різних порід. Сьогодні у світі перевага віддається споживчим звичкам місцевого населення. Наприклад, в США вирощують короткі і сальні породи Duroc, Jersey, Chester Whites, Hampshire. В Європі у зв'язку з іншими споживчими звичками і уподобаннями (перевагу надають нежирному м'ясу) вирощують німецькі, датські, бельгійські Ландрасси, Пітрейни, Дюрк та гібриди на їх основі. Але в промисловому свинарстві використовують виключно тварин, отриманих методом схрещування і гібридизації. Ці тварини значно продуктивніше чистих порід і поєднують в собі кращі їх якості.

Високопродуктивні гібриди на свинокомплексах Європи та Америки були отримані завдяки величезним фінансовим інвестиціям і є продуктом багаторічних наукових досліджень та високоефективної цілеспрямованої селекційної роботи.

Якщо Ви хочете скористатися плодами цієї праці – використовуйте для розведення тільки високопродуктивних тварин сучасної селекції. Сучасні свині-гібриди з Данії дають величезну фору за всіма показниками свиням української селекції. Замість 12 поросят Ви отримаєте 15-16. Замість 700 гр приросту ваги на відгодівлі Ви отримаєте 1000-1100 гр.

джерело: www.agrotex.com.ua

Описи і фотографії товарів належать приватному підприємству «Абсолют центр». Будь-яке цитування та передрук при обов'язковому розміщенні посилання на сайт ABSOLUT.LVIV.UA.