Пропіленгліколь фармакопейний рідка форма (каністра), добавка
Пропіленгліколь - безбарвна, солодкувата в'язка рідина. Запах специфічний, слабко виражений. Гігроскопічна. Добре розчиняється у воді. Пропіленгліколь не токсичний, відомий у всьому світі, як харчова добавка Е1520, дозволена практично у всіх країнах. Закипає за температури +188°С, за нуля – замерзає. Пропіленгліколь – відмінний розчинник, що дозволяє використовувати його у багатьох сферах. Відомий у вигляді двох ізомерів: пропіленгліколь 1,2 і пропіленгліколь 1,3.
Сфера використання:
Завдяки своїм прекрасним фізичним та хімічним якостям, пропіленгліколь широко використовується у багатьох сферах. Найбільш популярне використання цієї речовини для наступних цілей:
-
Як антифриз (як тепло-, так і холодоносіїв). Пропіленгліколь нешкідливий і нетоксичний, тому з успіхом застосовується в системах кондиціонування будівель, вентилювання та опалення. Також його використовують як антифриз у системах охолодження автомобіля та харчових виробництв.
-
Використовується для моментального заморожування продуктів – м'яса, овочів, ягід.
-
Також, у харчовій промисловості пропіленгліколь входить до складу багатьох солодощів, печива (дозволяє довше залишатися свіжим та хрустким), газованих безалкогольних та слабоалкогольних напоїв.
-
Пропіленгліколь широко популярний як основа рідини для електронних сигарет, де він конкурує з гліцерином.
-
Успішно застосовується для виробництва смол та пластику, целофанових та полівінілхлоридних плівок.
-
На харчових підприємствах розпорошенням їх у повітрі проводять дезінфекційні процедури.
-
Ефектні шоу з використанням димових машин також можливі завдяки використанню в них пропіленгліколю.
-
Активно використовується при виробництві косметики та парфумерії, надаючи товару зволожуючий ефект. Йому знаходять застосування у зубних пастах, різноманітних дезодорантах, лосьйонах, помадах, кондиціонерах та засобах для укладання волосся, а також – у шампунях. Завдяки пропіленгліколю останні відмінно піняться.
Ефективна профілактика і лікування кетозу.
Кетоз - найбільш поширене захворювання у високопродуктивних тварин, що характеризується порушенням обміну речовин в організмі.
Кетоз корів є захворюванням поліетіологічної природи, у виникненні якого визначальну роль відіграють:
- дефіцит енергії в фазу інтенсивної лактації;
- надлишок білків в раціоні (білкове перегодовування);
- споживання кормів, що містять багато масляної кислоти.
Хвороба найбільш яскраво проявляється в перші 6-10 тижнів після отелення, коли необхідні великі енерговитрати на утворення молока.
Переваги:
- оптимізують годування, забезпечивши тварину легкозасвоюваною безпечною енергією;
- ефективна профілактика і лікування кетозу;
- збільшується молочна продуктивність на 6-8%, підвищується білок і жир в молоці на 8-12%;
- зменшує тривалість сервіс-періоду;
- підвищується відтворна здатність тварин;
- збільшується термін господарського використання тварин, поліпшується економіка виробництва молока.
Фасування: 20 л, 200 л